Fars virkelige verden

HJÆLP!? Første ferie med baby

af Lisa

Jeg kan umuligt være den eneste mor, der frygter at rejse med en baby første gang?

Vi har af samme grund ikke rejst med Elian endnu og han er lige blevet 7 måneder. Philippe og jeg havde ellers aftalt, at vi skulle rejse tidligt i min barsel, men det har slet ikke været på tale. De fleste har sagt, at vi har en nem baby.. Men hvad er en nem baby egentlig og hvem definerer det begreb? Altså, når man går fra at være baby-Fri, så er der sgu ikke noget nemt ved pludselig at have, sådan en lille bandit med krudt i røven. Du kan læse mere om, hvordan vores forventninger til livet med en baby slet ikke blev indfriet her.

Men for dælen da, hvor vi trænger til ferie. Det har vi gjort længe. Vi trænger til at komme væk fra hverdagen og koble af. Jeg kan bare ikke lade være med at tænke, hvor meget afslapning det egentlig bliver til og om vi overhovedet får koblet af? Jeg bliver stresset af bare at tænke på ferie med en baby.

Nogle af de ting jeg frygter mest ved at rejse med Elian er:

Flyveturen:
“Han sover da bare hele vejen, hvad er problemet?”… Den køber jeg ikke. Vi har nok alle sammen været ombord på et fly med en baby, der skriger som en sindssyg. Ikke det fedeste. Elian sover kun i hans barnevogn eller ved siden af mig i sengen med brystet i munden. Han falder ALDRIG i søvn af sig selv og slet ikke hvis der sker ting omkring ham. Er der nogle der har knækket koden til en flyvetur med et styks glad baby?

Søvnen:
Vi bor et sted, hvor der næsten ikke er andet end fuglefløjt, så det har Elian altså vænnet sig til når han sover lur. Han sover stadig 3 lure om dagen i sin barnevogn. Det skal han selvfølgelig også når vi på ferie, bare i hans klapvogn. Hvor finder man fred og ro 3 gange om dagen, hvis ikke jeg skal amme ham i søvn på værelset hver gang?

Babymad:
Elian får oftest hjemmelavet mos og grød. Han får også nogle gange færdiglavet mad, hvis vi er på tur og det ELSKER han. Han spiser 4-5 gange om dagen og det skal jo gerne lunes. Hvordan får man lige det til at fungere på en ferie?

På trods af det ovenstående, har vi alligevel vovet pelsen og netop bestilt en ferie i slutningen af august. Hold på hat og briller, vi skal simpelthen en uge på charterferie. Der er selvfølgelig ingenting galt med charterferie, men det er langt fra den type ferie vi normalt tager på. Alt hvad der hedder “All inclusive”, “Happy baby” og “Bamseklub” har vi ikke den helt store erfaring med.

Vi endte med at booke ferien igennem Bravo tours, da det var det billigeste og samtidig utrolig børnevenligt. Vi skal bo på Hotel Mediterraneo Park & Resort, som ligger i området Roquetas de Mar i Spanien. Faktisk havde vi booket et helt andet hotel, men dagen efter ringede Bravo Tours til os og sagde, at hotellet var overbooket og vi blev flyttet til et andet. Heldigvis var det en god opgradering, da vi egentlig bare havde booket et billigt lavklasse hotel og nu skal bo på et lækkert 4 stjernet hotel med halvpension. YES! Det er ellers sådan nogle ting, der aldrig sker for mig.

Hvorfor er det at vi mødre (nu generalisere jeg lidt, i håb om at jeg ikke er den eneste) altid skal stresse helt vildt? Jeg kan godt mærke, at jeg nogle gange siger “Han kan ikke”, “Det kommer ikke til at ske” osv. Er jeg den eneste, som går lidt i panik, når der er noget, der virker lidt uoverskueligt med baby?

Råd, tips og mental støtte modtages med kyshånd!
Tak fordi i læser med

Følg med på Instagram her

 

4 kommentarer

 • Stina Brandt

  Vi står selv og skal til at rejse. Så det er virkelig dejligt med sådan et indlæg og dejligt at se et rigtig godt råd længere oppe i kommentare – dejligt vi hjælper hinanden med gode råd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Andres erfaringer kan er virkelig guld værd! Håber i får en dejlig ferie <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej 😊 jeg er lige nu på Mallorca med min baby på 11 måneder, og jegvar nervøs for præcis de samme ting inden.

  Ift. Lur, så har Alfred også altid kun kunnet sove i barnevognen om dagen, men hende sover han faktisk indenfor i sin seng om dagen. Vi forsøgte at putte udenfor, men han endte med at vågne efter 30 min. PGA varmen 😑 Så vi har bare prioriteret at være på hotellet under lur tid, men har babyalarm med, så vi kan ligge ude ved poolen imens han sover på værelset. Hvis elian kun sover i sin barnevogn er det evt. En løsning at sætte barnevognen inde på værelset hvor der er køligt?

  Ift. Mad så er mit råd at købe de der grød fra Semper som bare skal blandes med vand. Vi har haft fuldkornsgrød med tilom morgenen og en aften grød med pasta og gulerod til frokost/aftensmad, og så suppleret med vores mad 😊 Alfred spiser meget meget lidt her i varmen, men det fungerer ret godt at starte med en fuldkornsgrød på værelset når han vågner om morgenen. Så har han ikke nået at få det varmt endnu 😊

  Ift. Flyveturen, så forsøg at amme elian når i letter, så falder han forhåbentlig i søvn. Det hjælper også ift. Probber i ørene/at Tryg udligne som babyer jo ikke kan.

  Håber det var til lidt hjælp 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Hej Anne. 1000 tak for din hjælp, det er virkelig guld værd. Ja, det er klart et forsøg værd, for Elian sover heller ikke så godt i varmen. Jeg har lige skrevet til hotellet og spurgt om vi kan få et værelse tæt på poolen. Så kan vi putte ham i sengen og forhåbentlig bade lidt mens han sover. Det var en god idé.
   Ja, jeg tror også det bliver en masse Semper mad, det elsker han faktisk også. Og godt tip med god mættende mad om morgenen inden det bliver for varmt!
   Endnu en gang tak for dine råd, det hjælper rigtig meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fars virkelige verden